Scheepsbouw

De scheepsbouwsector in Nederland is wereldwijd toonaangevend. Dat geldt in het bijzonder voor uitdagende bouwprojecten zoals kabelleggers, baggerschepen en superjachten. Dat zijn projecten op maat. Dat geldt niet alleen voor de technische specificaties, maar ook voor de afspraken tussen opdrachtgevers en werven, alsmede voor de afspraken tussen werf en de veelal internationale leveranciers en onderaannemers.

Het gaat vaak om overeenkomsten met het karakter van deels aanneming van werk en deels koop/verkoop; vaak in een internationale setting. Dan is ook kennis van en ervaring met internationale handel en transport nodig; net als snelle toegang tot (kennis van) andere jurisdicties. Van Traa heeft al die specialismen in huis en zet die graag in voor één van de mooiste sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven.

De advocaten van Van Traa denken mee over de manier waarop partijen de onderlinge afspraken kort en krachtig kunnen vastleggen. Hun kennis van de diverse juridische elementen die samenkomen bij dergelijke bouwprojecten helpt hen snel risico’s te identificeren en oplossingen aan te dragen.

Als het dan eens misgaat, waar gehakt wordt vallen immers spaanders, dan hebben zij ook de kennis in huis van het verzekeringsrecht en in het bijzonder over de bijzonderheden verbonden aan aanbouwverzekeringen, garantieverzekeringen en andere polissen die bij een schade in het kader van scheepsbouw een rol kunnen spelen.

Publicaties Scheepsbouw

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden