Construction All Risk

Tijdens bouwwerkzaamheden gaat er wel eens wat mis. Om te voorkomen dat dat tot allerlei disputen leidt tussen partijen die nog met elkaar door moeten in het kader van het bouwproject, wordt in de regel een Construction All Risks-verzekering (CAR-verzekering) afgesloten ten behoeve van de aannemer en diens onderaannemers. Hoewel dat al vele jaren zo is, en er ook al veel over is geprocedeerd, leidt dat vaak tot interessante vragen voor de advocaten van Van Traa, zoals:

  • Is sprake van materiële schade of ‘normale’ slijtage?
  • Is sprake van schade aan het werk (sectie 1) of juist van schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever (sectie 3)?
  • Welke onderzoekskosten vallen wel en niet onder de onderzoekskostenclausule?
  • Is schade door contaminatie (bijvoorbeeld door asbest) gedekt?
  • Wie is wel en niet meeverzekerd onder de polis?

Bij de beantwoording van al dit soort vragen is niet alleen kennis van het recht noodzakelijk, maar ook een goed begrip van wat er feitelijk aan de hand is. Om dat te bereiken werkt het team vaak samen met cliënten, hun experts en deskundigen in multidisciplinaire teams. De advocaten van Van Traa halen uit het onderzoek wat rechtens relevant is, net zoals de andere participanten eruit halen wat voor hen belangrijk is. Daarvoor is niet alleen kennis van deze specifieke verzekeringsmarkt maar ook ervaring noodzakelijk.

Publicaties Construction All Risk

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden