Internationale Handel

Van Traa heeft jarenlange ervaring op het gebied van de Internationale Handel (commodity trade) en alles wat daarmee samenhangt, zoals transport, opslag, verzekeringsaspecten en financiering.
Het team kent de mores en de spelers in de markt.

Specialisten uit het team hebben veel ervaring met het bijstaan van ondernemingen die actief zijn in de handel in hard & soft commodities, zoals granen, zaden, peulvruchten, oliën, vetten, metalen, koffie en cacao. Ook beschikken zij over bijzondere kennis van de juridische vraagstukken die verband houden met de productie van en handel in biologische producten. Zo staat Van Traa regelmatig cliënten bij die te maken hebben met een decertificering van een biologisch product en de consequenties daarvan.

De grondige kennis van de (rechts)verhoudingen tussen partijen in de internationale handel stelt de specialisten in staat om cliënten juridisch en praktisch te adviseren en te helpen met problemen die kunnen ontstaan in het kader van het niet (goed) nakomen van overeengekomen verplichtingen. Bijvoorbeeld in geval van fraude met goederen en/of documenten, situaties waarbij goederen verloren zijn gegaan als gevolg van een brand in (of van) het warehouse of situaties waarbij discrepanties in documenten leiden tot de weigering van banken om betalingen te verrichten.

Cliënten zijn zowel grote als kleinere handelshuizen en ook hun banken en verzekeraars. Het team adviseert daarbij niet alleen over de juridische aspecten, maar streeft er ook naar om gerezen problemen zo efficiënt mogelijk op te lossen. Tijdsdruk speelt daarbij vaak een grote rol. Een nauwe samenwerking met schade-experts en het wereldwijde netwerk van correspondent-advocaten van Van Traa stelt hen in straat om snel een passende oplossing mogelijk te maken.

Geschillen in handelsconflicten worden door ons uitgeprocedeerd voor zowel rechtbanken als voor bekende arbitrage-instituten.

Specialisme Internationale Handel

Heldere zaken

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2020 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden