Marc van Maanen

Advocaat, Partner

Marc heeft van 1983 tot en met 1989 gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aansluitend in 1990 Internationale Betrekkingen aan de Universidad Nacional de Costa Rica in Heredia, Costa Rica (Centraal-Amerika).

In 1991 trad Marc toe tot de advocatuur. Hij begon zijn carrière bij Nauta Dutilh, waarna hij in 1995 de overstap maakte naar Van Traa. Marc is gespecialiseerd in transportrecht, internationale handel en documentair betalingsverkeer. Hij legt zich met name toe op complexe procedures en arbitrages. Zijn cliënten zijn luchtvaartmaatschappijen, grote logistieke dienstverleners, banken, verzekeraars en handelshuizen.

Marc wordt aanbevolen door Chambers Europe, Transportation (2020 Edition): “Marc Van Maanen is regarded by market commentators as an accomplished logistics lawyer. He represents cargo owners, carriers and their respective insurers in liability claims, international trade disputes and recovery matters. He also advises logistics companies on regulatory issues."

Marc is docent voor de postacademische Grotius-opleiding Vervoerrecht en gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam voor het mastervak 'Trade Finance Law'. Ook spreekt Marc regelmatig op nationale en internationale congressen over internationale handel en transport. Hij publiceert geregeld over deze onderwerpen. Marc is redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht.

Tevens is Marc lid van het Deutsche Gesellschaft für Transportrecht E.V. en de ICC Banking Commission. Hij is bestuurslid van de Vereeniging Handelsrecht.

Praktijk
Internationale Handel, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans

Publicaties

Heldere zaken

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2020 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden