Marc van Maanen

Advocaat, Partner

Marc heeft van 1983 tot en met 1989 gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aansluitend in 1990 Internationale Betrekkingen aan de Universidad Nacional de Costa Rica in Heredia, Costa Rica (Centraal-Amerika).

Marc begon in 1991 zijn carrière bij Nauta Dutilh, waarna hij in 1995 de overstap maakte naar Van Traa. Marc is gespecialiseerd in transportrecht en internationale handel. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar Food & Feed Law. The Legal500 2023 – Food noemt Marc als één van de leading lawyers in Food Law (Legal500 (2024) – Food). Hij legt zich met name toe op complexe procedures en arbitrages. Zijn cliënten zijn  grote logistieke dienstverleners, banken, verzekeraars en handelshuizen.

Marc wordt door Chambers Europe (2024 Edition) Transportation aanbevolen: a client appreciates Marc Van Maanen for "his practical approach. He has a huge knowledge of our business." Een cliënt over Marc: "My first choice is Marc van Maanen. He knows our company very well and is very skilled in the areas we need him for.  He is not only a lawyer doing his job, but thinks ahead and provides us with very useful information as and when needed." (Legal500 (2024) – Food).

Marc is gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam voor het mastervak 'Trade Finance Law' en aan de Universiteit Utrecht voor het vak Handelsrecht. Ook spreekt Marc regelmatig op nationale en internationale congressen over internationale handel en transport. Hij publiceert geregeld over deze onderwerpen. Marc is redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht.

Marc is lid van de ICC Banking Commission en hij is bestuurslid van de Koninklijke Vereeniging Handelsrecht. Samen met Jolien Kruit heeft Marc voor de Koninklijke Vereeniging Handelsrecht een preadvies over Sustainable Transport geschreven. 

Praktijk
Internationale Handel, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden