Marc van Maanen

Advocaat, Partner

Marc heeft van 1983 tot en met 1989 gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aansluitend in 1990 Internationale Betrekkingen aan de Universidad Nacional de Costa Rica in Heredia, Costa Rica (Centraal-Amerika).

In 1991 trad Marc toe tot de advocatuur. Hij begon zijn carrière bij Nauta Dutilh, waarna hij in 1995 de overstap maakte naar Van Traa. Marc is gespecialiseerd in transportrecht, internationale handel en documentair betalingsverkeer. Hij legt zich met name toe op complexe procedures en arbitrages. Zijn cliënten zijn luchtvaartmaatschappijen, grote logistieke dienstverleners, banken, verzekeraars en handelshuizen.

Marc wordt door Chambers Europe (2022 Edition) Transportation aanbevolen: A client appreciates Marc Van Maanen for his "deep knowledge of his field, his ability to think commercially within the legal boundaries and his sense of humour."

Marc is gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam voor het mastervak 'Trade Finance Law' en aan de Universiteit Utrecht voor het vak Handelsrecht. Ook spreekt Marc regelmatig op nationale en internationale congressen over internationale handel en transport. Hij publiceert geregeld over deze onderwerpen. Marc is redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht.

Tevens is Marc lid van het Deutsche Gesellschaft für Transportrecht E.V. en de ICC Banking Commission. Hij is bestuurslid van de Koninklijke Vereeniging Handelsrecht.

Samen met Jolien Kruit heeft Marc voor de Koninklijke Vereeniging Handelsrecht een preadvies over Sustainable Transport geschreven. Het preadvies is in oktober 2021 gepubliceerd, maar nog niet digitaal beschikbaar.

Praktijk
Internationale Handel, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2023 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden