Marc van Maanen

Advocaat, Partner

In 1991 trad Marc toe tot de advocatuur. Hij begon zijn carrière bij Nauta Dutilh, waarna hij in 1995 de overstap maakte naar Van Traa. Marc is gespecialiseerd in transportrecht, internationale handel en documentair betalingsverkeer. Hij legt zich met name toe op complexe procedures en arbitrages. Zijn cliënten zijn luchtvaartmaatschappijen, grote logistieke dienstverleners, banken, verzekeraars en handelshuizen.

Marc wordt aanbevolen door Chambers Europe, Transportation (2019 Edition): “Marc Van Maanen  regularly assists cargo owners and their insurers with shipping and trade disputes. He is praised for by clients for his "excellent technical knowledge" as well as his "commercial awareness." He represents clients in liability claims and recovery issues.”

Marc is docent voor de postacademische Grotius-opleiding Vervoerrecht en gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam voor het mastervak 'Trade Finance Law'. Ook spreekt Marc regelmatig op nationale en internationale congressen over internationale handel en transport. Hij publiceert geregeld over deze onderwerpen. Marc is redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht.

Marc is lid van het Deutsche Gesellschaft für Transportrecht E.V. en de ICC Banking Commission. Hij is bestuurslid van de Vereeniging Handelsrecht.

Praktijk
Internationale Handel, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans

Publicaties

Heldere zaken

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2020 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden