Handelsfinanciering

Internationale handelsstromen moeten gefinancierd worden. Die financiering kan door middel van documentair krediet (zogeheten ‘letters of credit’ / ‘L/C’) of door middel van documentair incasso. Dit zijn de traditionele wijzen van documentair betalingsverkeer.

Financiering is ook op andere wijze mogelijk. Door export financiering, supply chain financiering en financiering op basis van vorderingen zoals ‘factoring’. Van Traa adviseert financiële dienstverleners en commodity-handelaren over al deze wijzen van handelsfinanciering.

Van Traa adviseert bijvoorbeeld over zekerheden op cognossementen en/of op lading (of rechtstreeks op goederen) en de daarbij behorende internationale aspecten. Ook komen regelmatig vragen aan de orde over performance bonds of (first demand) garanties.

In het kader van documentair krediet is een zeer belangrijk aspect hoe om moet worden gegaan met door de bank geweigerde documenten op basis van ‘discrepanties’. Bij documentair incasso gaat het juist vaak om situaties waarbij documenten niet worden opgenomen door de koper/ontvanger, waardoor goederen op de bestemming blijven liggen althans dreigen niet te worden opgehaald.

In alle gevallen werken wij samen met internationale ‘correspondenten’ (advocaten wereldwijd) om de schade te beperken en snelle oplossingen te bieden.

Publicaties Handelsfinanciering

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden