Silvia Gawronski

Advocaat, Partner

Silvia is sinds 2011 advocaat en gespecialiseerd in het bestuurs(proces)recht. Zij heeft ruime ervaring in procederen tegen beslissingen en handelingen van verschillende overheden (NVWA, DCMR, IL&T, SZW, Skal). Silvia adviseert over onderwerpen als Quality, Health, Safety & Environment / (Q)HSE, variërend van voedsel- en productveiligheid, innovatieve producten, tot (opslag en transport van) explosieven, nucleaire veiligheid, afval, mijnbouwschade en gevaarlijke stoffen en chemicaliën. Haar bijzondere interesse gaat uit naar toezicht en handhaving in het algemeen en (bestuurlijke) sanctionering in het bijzonder.

Silvia spreekt en publiceert regelmatig over onderwerpen op het snijvlak van deze rechtsgebieden en is aangewezen als country expert voor Nederland voor Escalex (database levensmiddelenrecht). Zij is ook auteur van de Kluwer Modellen voor de Rechtspraktijk Milieurecht.

Silvia vertegenwoordigt nationale en internationale bedrijven en organisaties. Cliënten over Silvia: 'What made working with Silvia very pleasant was the easy and quick communication, proactive approach and thought given to solutions. We highly recommend working with her.’ (Legal 500 (2024) - Food). Verder stond zij twee keer opgenomen in de Best Young Law Professional Top-50 en heeft de Legal500 haar in 2024 uitgeroepen tot Next Generation Partner.

Silvia is afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht op de rol van de overheid bij levensbedreigende incidenten (Universiteit Leiden, LL.M. cum laude) en aan de Universiteit van Oxford (M.Jur). Tijdens haar studie heeft zij eveneens gestudeerd aan de Graduate School of Polish Law van de Universiteit van Warschau en aan de Universiteit van Siena. In 2016 heeft Silvia naast haar werk als advocaat de specialisatieopleiding Grotius Algemene wet bestuursrecht afgerond.

Silvia is lid van onder meer de Vereniging Administratief Recht en de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht.

Praktijk
Internationale Handel
Taal
Nederlands, Engels, Pools

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden