Robert de Haan

Advocaat, Partner

Robert is sinds 1983 werkzaam bij Van Traa als advocaat. Robert behandelt voornamelijk zaken op het gebied van vervoers- en verzekeringsrecht met een focus op transportverzekeringsgeschillen, AVB-verzekeringen en nat regres. Hij is een bekende naam binnen de vervoers- en verzekeringsbranche. Who’s Who Legal noemt Robert als leading practitioner op het gebied van Insurance & Reinsurance en Shipping. 

Daarnaast wordt Robert aanbevolen door Chambers Europe (2020 Edition), Insurance and Transportation:Robert de Haan is well regarded for his extensive track record advising on insurance matters within the transport industry, including cargo, logistic liability and construction all-risks. One interviewee observes: "It's nice to work with him because he thinks of solutions and is not afraid to advise you whilst others sit on the fence. He will tell me when something is not in my interest. He has broad experience of shipping matters, representing clients in matters relating to liability and cargo disputes. He is singled out by clients for his expertise in shipping insurance-related matters and also advises on onshore transportation matters, including train collisions." Legal500 omschrijft Robert als 'Outstanding in transport Insurance and carriage of goods law'.

Robert is lid van de Raad van Discipline in Den Haag, het tuchtrechtcollege van de advocatuur, en medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht Advocaten (NVA). Hij is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap (VvVW) en van Sociëteit De CausaRie. 

Robert zit in de redactie van Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht in de praktijk. Hij publiceert daarnaast regelmatig in de tijdschriften Weg & Wagen over vervoersrechtelijke onderwerpen en heeft bijgedragen aan het boek "Verzekering ter Beurze, Coassurantie in theorie en praktijk".

Praktijk
Verzekering & Aansprakelijkheid, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Duits

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2021 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden