Robert de Haan

Advocaat

Robert is sinds 1983 werkzaam bij Van Traa als advocaat. Robert behandelt voornamelijk zaken op het gebied van vervoers- en verzekeringsrecht met een focus op transportverzekeringsgeschillen, AVB-verzekeringen en nat regres. Hij is een bekende naam binnen de vervoers- en verzekeringsbranche. Who’s Who Legal noemt Robert als leading practitioner op het gebied van Insurance & Reinsurance en Shipping. 

Daarnaast wordt Robert aanbevolen door Chambers Europe (2019 Edition), Insurance and TransportationRobert de Haan  principally acts on maritime insurance matters, including liability disputes and damage to cargo. Sources highlight his analytical skills and precision and describe him as a lawyer who "gets to the core of the matter very quickly. He is particularly experienced in insurance matters relating to the transport sector, including marine and rail. Also able to advise on construction and professional liability insurance, he is praised by an interviewee for "always having a commercial approach." Legal500 omschrijft Robert als 'Outstanding in transport Insurance and carriage of goods law'.

Robert is lid van de Raad van Discipline in Den Haag, het tuchtrechtcollege van de advocatuur, en medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht Advocaten (NVA). Hij is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap (VvVW) en van Sociëteit De CausaRie. 

Robert zit in de redactie van Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht in de praktijk. Hij publiceert daarnaast regelmatig in de tijdschriften Weg & Wagen over vervoersrechtelijke onderwerpen en heeft bijgedragen aan het boek "Verzekering ter Beurze, Coassurantie in theorie en praktijk".

Praktijk
Verzekering & Aansprakelijkheid, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Duits

Publicaties

Heldere zaken

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2020 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden