Robert de Haan

Advocaat

Robert is sinds 1983 werkzaam bij Van Traa als advocaat. Robert behandelt voornamelijk zaken op het gebied van vervoers- en verzekeringsrecht met een focus op transportverzekeringsgeschillen, AVB-verzekeringen en nat regres. Hij is een bekende naam binnen de vervoers- en verzekeringsbranche. Who’s Who Legal noemt Robert als leading practitioner op het gebied van Insurance & Reinsurance en Shipping. 

Daarnaast wordt Robert aanbevolen door Chambers Europe (2018 Edition), Insurance and TransportationRobert de Haan is especially known for his maritime insurance expertise, often advising clients on policy issues linked to cargo, shipbuilding and logistics claims. He is also well versed in professional liability cases. Sources say: "He is very approachable and able to distil the most complex issues into simple language." He advised several insurance companies on policy and business interruption claims linked to the insolvency of Hanjin Shipping”.  Legal500 omschrijft Robert als 'Outstanding in transport Insurance and carriage of goods law'.

Robert is lid van de Raad van Discipline in Den Haag, het tuchtrechtcollege van de advocatuur, en medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht Advocaten (NVA). Hij is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap (VvVW) en van Sociëteit De CausaRie. 

Robert zit in de redactie van Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht in de praktijk. Hij publiceert daarnaast regelmatig in de tijdschriften Weg & Wagen over vervoersrechtelijke onderwerpen en heeft bijgedragen aan het boek "Verzekering ter Beurze, Coassurantie in theorie en praktijk".

Praktijk
Verzekering & Aansprakelijkheid, Transport & Logistiek
Taal
Nederlands, Engels, Duits

Publicaties

Heldere zaken

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2019 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden