Derk-Jan van der Kolk

Advocaat, Partner

In oktober 2011 is Derk-Jan van der Kolk als partner bij Van Traa komen werken. Daarvoor had hij zijn sporen al verdiend bij een gerenommeerd advocatenkantoor waar hij 25 jaar als advocaat heeft gewerkt. Derk-Jan is gespecialiseerd in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht met een focus op letsel- en overlijdensschade en brand- en milieuschade, waaronder asbestproblematiek. Hij adviseert verzekeraars en ondernemingen bij bedrijfsaansprakelijkheid, fraude, brand, technische verzekeringen, beroepsaansprakelijkheid, discussies ten aanzien van verzekeringspolissen en letsel. In Legal500 wordt Derk-Jan aanbevolen als specialist op dit gebied.

Derk-Jan is een bekende naam in de letselschadebranche. Hij is vice-voorzitter geweest van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) van 2004 tot en met 2010. Sinds 2010 is hij voorzitter van de Kwaliteitscommissie van de LSA. Als redactielid was Derk-Jan verbonden aan het tijdschrift Letsel & Schade. Derk-Jan heeft de Grotius-specialisatieopleiding Personenschade met goed gevolg afgerond.

Hij was lid van Compensatie Commissie Seksueel Misbruik van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland (2013-2017). Derk-Jan is daarnaast voorzitter van de Algemene Kerkenraad Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand. 

Derk-Jan is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap (VVVW), de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR) en de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB).

Praktijk
Verzekering & Aansprakelijkheid
Taal
Nederlands, Engels, Duits

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2021 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden