Derk-Jan van der Kolk

Advocaat, Partner

In oktober 2011 is Derk-Jan van der Kolk als partner bij Van Traa komen werken. Daarvoor had hij zijn sporen al verdiend bij een gerenommeerd advocatenkantoor waar hij 25 jaar als advocaat heeft gewerkt. Derk-Jan is gespecialiseerd in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht met een focus op letsel- en overlijdensschade en brand- en milieuschade, waaronder asbestproblematiek. Hij adviseert verzekeraars en ondernemingen bij bedrijfsaansprakelijkheid, fraude, brand, technische verzekeringen, beroepsaansprakelijkheid, discussies ten aanzien van verzekeringspolissen en letsel. In Legal500 wordt Derk-Jan aanbevolen als specialist op dit gebied.

Derk Jan is een bekende naam in de letselschadebranche. Hij is vice voorzitter en voorzitter van de kwaliteitscommissie geweest van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).  Sinds 2019 is hij erelid van LSA. Onlangs is hij benoemd als lid van de Kamer voor Langlopende Letselschadezaken (arbitrage). Derk-Jan is als bestuurslid van de VSSA (Vergoeding schade slachtoffers schietincident Alphen aan den Rijn) betrokken bij de afwikkeling van de schades die zijn veroorzaakt door het schietincident in winkelcentrum "de Ridderhof" te Alphen aan de Rijn. Voorts is hij bestuurslid van het schadeloket Chroom-6 Tilburg waarin de schadevergoedingen worden vastgesteld voor de ontstane letselschades.

Hij was lid van Compensatie Commissie Seksueel Misbruik van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland (2013-2017). Derk-Jan is daarnaast voorzitter van de Algemene Kerkenraad Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand. 

Praktijk
Verzekering & Aansprakelijkheid
Taal
Nederlands, Engels, Duits

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2023 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden