Derk-Jan van der Kolk

Advocaat, Partner

Derk-Jan van der Kolk is advocaat sinds 1986. Hij is partner in de sectorgroepen Insurance en Shipping & Offshore van Van Traa Advocaten.

Derk-Jan is gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, met een focus op letsel- en overlijdensschade, brand en milieuschades, inclusief asbestgerelateerde problemen. Hij adviseert verzekeraars en bedrijven over aansprakelijkheidsverzekering, fraude, brandverzekering, technische verzekering, beroepsaansprakelijkheid en algemene polisuitlegkwesties alsmede letsel- en overlijdensschades.

Derk-Jan is een bekende naam in de letselschadebranche. Hij is vicevoorzitter en voorzitter van de Kwaliteitscommissie geweest van de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA). Sinds 2019 is hij erelid van LSA.

Derk-Jan is lid van de Kamer voor Langlopende Letselschadezaken (arbitrage). Als bestuurslid van VSSA (Stichting vergoeding schade slachtoffers schietincident Alphen aan den Rijn) is hij betrokken bij de afwikkeling van de schades die zijn veroorzaakt door het schietincident in winkelcentrum “De Ridderhof” te Alphen aan den Rijn.

Derk-Jan is ook bestuurslid van het DES Fonds. Het DES Fonds is opgericht om vergoedingen toe te kennen aan gedupeerden van het medicijn DES.

Daarnaast is hij bestuurslid van het Schadeloket Verzekeraars Chroom-6 Tilburg, waarin de schadevergoedingen worden vastgesteld voor de ontstane letselschades als gevolg van blootstelling aan Chroom-6.

Sinds 2023 is Derk-Jan actief betrokken bij de Stichting (Gelijk)Waardig Herstel. Via deze stichting is een laagdrempelig en versneld herstelmodel ontwikkeld voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire.

In het verleden is Derk-Jan lid geweest van de Compensatiecommissie Seksueel Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland (2013-2017).

Derk-Jan is bovendien voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand.

Praktijk
Verzekering & Aansprakelijkheid
Taal
Nederlands, Engels, Duits

Publicaties

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden