Van Traa Advocaten bestaat 125 jaar!

“Ik zweer getrouwheid aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet, eerbied voor de rechterlijke autoriteiten, en dat ik geen zaak zal aanraden of verdedigen, die ik in gemoede niet gelove rechtvaardig te zijn.”

December 1898, Rotterdam. Willem Anne van Traa legt de eed als advocaat af. De geschiedenis van Van Traa Advocaten N.V. begint. Van Traa Advocaten wordt in december 1898 opgericht door Willem Anne van Traa (1874-1948) en vestigt zich aan de Wijnhaven in Rotterdam. Het kantoor breidt langzaamaan uit. Ook zijn zoon, Hans van Traa (1908-1982), treedt in de voetsporen van zijn vader. In 1932 wordt hij beëdigd als advocaat en treedt hij toe tot Van Traa. Het kantoor van Van Traa Advocaten is ruim veertig jaar aan de Wijnhaven gevestigd, als Rotterdam op 14 mei 1940 wordt gebombardeerd. Vijfentwintigduizend woningen en zesduizend winkels en kantoren worden verwoest, waaronder ook het pand aan de Wijnhaven. Als positief ingesteld mens en ondernemer in hart en nieren besluit Willem Anne van Traa meteen opnieuw te beginnen en zijn praktijk met twee compagnons op te bouwen in het huidige pand (Minervahuis II) aan de Meent.

De naam Van Traa wordt in de naoorlogse periode definitief gevestigd. Met name Hans van Traa weet een uitstekende reputatie op te bouwen in de transportpraktijk. Vanaf de jaren ‘90 legt Van Traa Advocaten zich naast Handel, Transport en Logistiek ook toe op Verzekering & Aansprakelijkheid. Anno 2023 werken bij Van Traa bijna 60 toegewijde professionals waarvan ruim 30 advocaten. Door aandacht en interesse voor cliënten, het leveren van juridisch maatwerk én de continue investering in kennis en opleiding van de volgende generatie advocaten, behoort Van Traa Advocaten sinds jaar en dag tot de top van de markt.

In de nieuwsbrieven van 2023 besteden we extra aandacht aan de geschiedenis van Van Traa met bijdragen over Willem Anne en Hans van Traa, het Minervahuis II, en natuurlijk ook de cliënten en mensen die Van Traa maken tot het kantoor dat het nu is. Schrijf je hier in.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden