Samenwerking Van Traa Advocaten en Customs Knowledge

Per 1 januari 2020 is Van Traa Advocaten een intensieve samenwerking gestart met Customs Knowledge. Hiermee spelen beide kantoren in op de toenemende vraag naar geïntegreerde kennis van zowel het douane- als ook transport-, verzekerings- en handelsrecht bij internationale goederenstromen. Cliënten zijn zo verzekerd van een breed en uniek pakket aan juridische expertise op deze gebieden.  Het is voor u van belang om te weten wat Customs Knowledge precies doet en hoe zij werken. Daarom hebben we Customs Knowledge gevraagd om dit zelf toe te lichten:

Wat doet Customs Knowledge
Wij adviseren het bedrijfsleven op het gebied van douane, product- en voedselveiligheid en  de douane rechterlijke aspecten van de internationale handel. Ook voeren wij bezwaarprocedure bij de Douane en de NVWA of beroepsprocedures bij de diverse gerechtelijke instanties, van de Rechtbank tot de Hoge Raad en ook bij het Hof van Justitie in Luxemburg. Wij geven daarnaast opleidingen, workshops en trainingen. Wij begeleiden bij controles van de Douane, bij het aanvragen van vergunningen of helpen bij het optimaliseren van de douanelogistiek. Ook voor meer informatie over AEO, over de aanvraag van de AEO-status, de monitoring, een externe audit of de AEO-tool bent u bij ons aan het juiste adres!

Het Customs Knowlegde team
Wij werken met een enthousiast en toegewijd team van professionals. Iedere medewerker binnen Customs Knowledge heeft een specifiek aandachtsgebied. Ons team bestaat uit juristen, advocaten en adviseurs die een jarenlange ervaring hebben opgebouwd binnen de Nederlandse Douane, de advocatuur en het internationale bedrijfsleven. Maar ook medewerkers die we zelf hebben opgeleid en super enthousiast zijn over het douanevak. Daarnaast beschikken we over adequate support en ondersteuning om ons en onze cliënten goed van dienst te kunnen zijn. Benieuwd naar wie zich dagelijks inzet voor u? U vindt alle leden van ons team op deze pagina.

Hoe werkt Customs Knowlegde
Wij zijn van ‘afspraak is afspraak’, met een no-nonsense mentaliteit, uitzoeken tot de kern en recht voor z’n raap. Winnen vinden we leuk, maar belangrijker nog vinden we het uiteindelijk resultaat voor onze klanten. Formeel en zakelijk naar buiten, informeel en collegiaal naar binnen. Wij voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en projecten en leveren onze diensten op een proactieve en pragmatische manier. Kennis vormt het hart van onze organisatie en daarom zetten we in op kennisontwikkeling, kennisdeling en het leveren van kwaliteit. Wij geloven dat wanneer je plezier hebt in wat je doet, dit leidt tot oprechte betrokkenheid, doorzettingsvermogen en verbindingen die blijvend zijn in de samenwerking met elkaar en onze klanten. Wij herkennen in Van Traa diezelfde mentaliteit en werkwijze.

Hoe het begon tot nu
In 2005 besluit Bart Boersma, toen nog advocaat bij het groot gerenommeerd Rotterdams advocatenkantoor Simmons & Simmons, de stoute schoenen aan te trekken en zijn eigen praktijk te openen. Tegen alle verwachtingen in doet hij dat niet in het voor de hand liggende Rotterdam, maar in het (voor de Randstedeling) ver weg gelegen Friesland. Want naast zijn passie voor zijn werk hebben Bart en zijn vrouw Karen een even grote passie voor weidser wonen en watersport. De twee dromen komen bijeen en zo ziet Customs Knowledge in 2005 het levenslicht. Het duurt niet lang voordat de eerste medewerkers volgen. Het team blijft zich uitbreiden en de ‘zolderkamer’ in Langezwaag wordt al snel te klein. Een kantoorpand in het nabijgelegen Heerenveen wordt aangekocht. Ondertussen groeit Customs Knowledge gestaag door. Niet alleen in Friesland, maar ook elders in het land worden nieuwe medewerkers aangetrokken om voor cliënten en relaties in het midden, westen en zuiden van het land nog beter bereikbaar te zijn. Zo zijn er inmiddels medewerkers in Sittard, Barendrecht, Hellevoetsluis en Bergen op Zoom.

Anno 2020 is Customs Knowledge uitgegroeid tot een advocatenkantoor en RB-kantoor (Register Belastingadviseurs) dat grote bekendheid heeft in het douanerecht en aanverwante rechtsgebieden. Dat is niet voor niets, want in de tussentijd heeft Customs Knowledge vele honderden bedrijven van advies, opleiding en klinkende resultaten voorzien die voortvloeien uit bezwaar- en beroepsprocedures. De samenwerking met Van Traa Advocaten is daarbij een logische stap, zodat de cirkel rond is.

Onze specialismes

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en updates, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief!

©2023 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden